HTML

A Műút folyóirat szerkesztőinek naplója

Facebook-oldal

twitter

Tudásgyár

Moderálási alapelvek, etikett

A Műút folyóirat szerkesztőinek naplója moderálás tekintetében a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének vonatkozó alapelveit tartja irányadónak (lásd MTE Tartalomszolgáltatásra vonatkozó működési, etikai és eljárási szabályzat, 3. sz. melléklet).

A jómodorról továbbiakat itt:

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Egy fontos szövegforrás újraközlése

2008.03.31. 00:23 :: k.kabai l.

 

506/1903.

Tekintetes kultúrmérnöki hivatal
Pécsett.

Tegnapi póstával érkezett 1090/1903 sz. hivatalos átiratukra, melyben azt kérdik, hogy a Magyarberki község határában lelt régi sarkantyúval mi történjék? hivatalos tisztelettel azt válaszolom, hogy basszák meg az urak a sarkantyújukat, mert 35° Reaumur hőségben ilyen szarságokkal nem foglalkozhatunk.

Budapest 1903 aug. 18.

Teljes tisztelettel
lófasz a seggükbe
Dr. Réthy László

m. n. muz. érem és régiségosztályi
igazg.-helyettes.

A XIV. ker. m. kir. Kulturmérnöki hivatalnak
Pécsett.

(A forrásközlés és a textológiai munka Haklik Norbertet dícséri;
Magyar Műhely [Budapest], 1998. tél – 1999. tavasz
[XXXVIII/108–109], 87.)

18 komment

Címkék: kkl átirat basszák meg az urak a sarkantyújukat dr réthy lászló haklik norbert kulturmérnöki hivatal magyar műhely magyarberki

A bejegyzés trackback címe:

https://muut.blog.hu/api/trackback/id/tr96403951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Józsa Márta 2008.04.03. 12:40:10

Régóta keresem ezt a szöveget, úgy emlékszem ugyanis, hogy Mikszáth használja valahol, és nem találtam sehol. Nem rémlik valakinek, hogy valóban van-e Mikszáthnál? És hol? Vagy más szerzőnél?
Szia,
nem emlékszem, hogy Mikszáthnál lenne, de majd érdeklődöm nálamnál sokkal olvasottabb emberektől. Esterházy sokszor használja a "basszák meg az urak a sarkantyújukat" formulát.
kkl egy újabb provokatív anyaga, melyről nem tudhatjuk, kinek van benne a seggében a lófasz. Ahogy utána próbáltam járni, sokan állítják, azt az ember megérzi, meg kell éreznie, ha benne van. Kérdés persze, hogy nyerít-e a példány a célba érve, vagy csak csendesen pumpál. Nagyjából értjük ezt. A hatalmasságok, akik nem tudnak a felhők ragadósan fátyolos nyavalyájától szabadulni, követelnek.
Hát a sarkantyújukat:)

Józsa Márta 2008.04.04. 21:38:24

Igen, E.P.-t tudom, de az nem volna olyan meglepő, ha ő is Mikszáthtól szedte volna...
Kedves Jenei Szerkesztő Úr!
„kkl egy újabb provokatív anyaga” — írta hozzászólásában, én most az kérném, hogy fejtse ki számomra egyfelől az „újabb”, másfelől pedig a „provokatív” szavak jelentését e kontextusban.
A komment többi része korrekt :)
Márta,
ahogy mondod, cseppet sem volna meglepő.
semmi különös, lehet hogy az is közrejátszott, hogy épp egy provokatívan rossz könyv (úgyis tudod, hogy melyikről van szó) olvasását fejeztem be, melyről pedig ismert módon beindult a szervezett hozsanna, és én ettől mindig kész vagyok. Arra gondolhattam, amikor beírtam, bár honnan tudhatnám, mire gondoltam, hogy volt már rosszkedvet sugárzó bejegyzése kkl-nek, és sajátos szinkronban van az enyémmel, mi több, gerjeszti is a privát kis rosszkedvemet, és ettől rosszkedvem van. Na ezt most jól megmondtam. „Keserűen ébredtem, pedig csak szigorú és kimért akartam lenni, mint egész életemben.”, csak egy a sok közül :))) Béke.
ohh, pedig már régóta tartogatom a levél fénymásolatát a polcomon, de ezek szerint "régi" poén, no sebaj én óriásit röhögök rajta, ahányszor elolvasom :)))
@Józsa Márta: Vicinális Dugóhúzó (1969) Korok és stílusok rovata.
Tudom, ami előfordulhat az elő is fordult/fordul... De, ez a szöveg/gorombaság abban a korban nem életszerű...
@TakátsTamásFerenc: Teljesen életszerű! Ugyanis Dr Réthy László nem más mint Lőwy Árpád, és tőle kitelik.
@András Palacsko: igen, ez Dr.Réthy levele közismerten, rajta is van a neve !
Vajh, ha mostan meg mernénk ezt engedni magunknak a jelen potentátjaival szemben...!
Nagyberki lesz az, nem Magyarberki...
süti beállítások módosítása