HTML

A Műút folyóirat szerkesztőinek naplója

Facebook-oldal

twitter

Tudásgyár

Moderálási alapelvek, etikett

A Műút folyóirat szerkesztőinek naplója moderálás tekintetében a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének vonatkozó alapelveit tartja irányadónak (lásd MTE Tartalomszolgáltatásra vonatkozó működési, etikai és eljárási szabályzat, 3. sz. melléklet).

A jómodorról továbbiakat itt:

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

A kockáit akarom (Műút 2008008)

2008.08.12. 11:00 :: k.kabai l.

MŰÚT 2008008A Miskolcon megjelenő irodalmi, művészeti és kritikai folyóirat legújabb számának borítóin a helyi Bor-Is és Eszem-Iszom nevű vendéglátóipari egységek falain látható, Erdély Miklós tervezte fotómozaikok részletei szerepelnek — e faliképekről ír mozaikosan Müllner András — ez az írás olvasható a lapszám Literás ajánlójában.

A lapszámot Sopotnik Zoltán versei nyitják a hamarosan megjelenő Futóalbum című kötetéből válogatva; s szintén közeli megjelenésű köteteikből publikál prózarészleteket Kukorelly Endre (Ezer és 3), Spiegelmann Laura (Édeskevés), Péterfy Gergely (Halál Budán) és Neszlár Sándor. Verseket közöl Pollágh Péter (ajánlónk címét is tőle kölcsönöztük, illetve versciklusa szintén olvasható a Literás ajánlóban), Ayhan Gökhán, Nyírfalvi Károly, Barkóczi Ákos, Jancsó Noémi, Lázár Bence András, Menyhért Anna és Aczél Géza. Magolcsay Nagy Gábor logomandalái mellett olvasható még Tétényi Csaba fordításában Maynard James Keenan Ketté című szövege.

A szépirodalmi rovatot Centauri rövidprózája zárja — az ő köteteiről Sántha József írt kritikát, Demény Péter recenzeálta Benyovszky Krisztián könyvét, Nagy Boglárka pedig Alice Munroét. Bárány Tibor alapos és kimerítő bírálatot közöl Bókay Antal Bevezetés az irodalomtudományba című tankönyvéről, s a kritikai rovat legterjedelmesebb blokkja az új Esterházy-regénnyel foglalkozik: a három kritika (Mikola Gyöngyié, Dunajcsik Mátyásé és Gerőcs Péteré) mellett a lap közli a Pulzus kritikai beszélgetéssorozat június 12-én lezajlott beszélgetésének szerkesztett változatát is a Semmi művészetről.

A művészeti rovatban a júniusban lezajlott Miskolci Nemzetközi Operafesztiválhoz (OPERAMI) kapcsolódva Méhes László tanulmányát találjuk Peter Konwitschny művészetéről, illetve a rendező egyik szövegét. A Műcsarnokban megtekinthető Na mi van? című kiállítás adta a lapszám illusztrációs bázisát, e kiállítás megnyitószövegét közli Beöthy Balázs; Dunai Tamás pedig a Spirál című új magyar képregényt méltatja.

A Kikötői hírekben a hat világnyelv aktuális irodalmi történéseiről tudósít Lukácsi Margit, Márkus Krisztina, Klopfer Ágnes, Paksy Tünde, Gilbert Edit és Kutasy Mercédesz; a lapszám képregénye Lakatos István 16 oldalas, színes munkája, a Miserere homine.

4 komment · 1 trackback

Címkék: esterházy péterfy gergely kkl sopotnik zoltán dunajcsik mátyás pollágh péter fotómozaik ayhan gökhán kukorelly endre erdély miklós bárány tibor gerőcs péter kikötői hírek müllner andrás spiegelmann laura

A bejegyzés trackback címe:

https://muut.blog.hu/api/trackback/id/tr94611541

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: BandarQQ 2019.05.06. 10:37:17

This week 2 gay parties in Budapest - !скафaндр

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ápdételtem, jelezve, hogy Müllner András esszéje az Erdély-fotómozaikokról és Pollágh Péter versciklusa olvasható a Litera-ajánlóban:
www.litera.hu/object.9e21cd9f-a8ed-48f0-aad0-1a0474a7bc48.ivy
Kedves Szerkesztők, mikor lesz beszámoló a tokaji estről? Felveszik-e a fonalat: Mészáros Sándor rendkívül igaz és fontos gondolatokat mondott a hazai folyóiratok világáról, kilátásairól (szép szavakkal méltatva a Műutat és az Árgust) - szerintem ez jó téma, akár a blogba, akár a lapba.
Kedves Javorpe,
épp ma figyelmeztettem (újfent) tisztelt kollégáimat naplóírói kötelezettségeikre, külön kitérve a tokaji eseményekre is --- innentől a dolog már csak azokon áll, akik ott megjelentek a szerkesztőség képviseletében (ahogy magam ezt szubjektív akadályoztatás miatt nem tehettem meg).
Izgatottan várom a részleteket.
süti beállítások módosítása