HTML

A Műút folyóirat szerkesztőinek naplója

Facebook-oldal

twitter

Tudásgyár

Moderálási alapelvek, etikett

A Műút folyóirat szerkesztőinek naplója moderálás tekintetében a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének vonatkozó alapelveit tartja irányadónak (lásd MTE Tartalomszolgáltatásra vonatkozó működési, etikai és eljárási szabályzat, 3. sz. melléklet).

A jómodorról továbbiakat itt:

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

„Minek tolakodnak bele az időmbe?”

2011.03.19. 17:20 :: javorpe

„Le kell ülni, és csinálni kell.” Háy János válasza ez az írás mibenlétét firtató kérdésre. Technikai leírás, de létező gyakorlat is: Háy János több műfajban alkotó író. Sikeres szerző: kötetek és elismerések sora igazolja ezt az állítást. És a művek: magukért beszélnek.

Háy János a kortárs dráma őszinte, karakteres alakja. Egyszerű, ismerős figurákkal visz a létezés felszíne alá, valami lényeg(es)ig. „A főcsapást mindig a létben keresem” — mondja erről. Majd ezt is, saját drámáiról: „a filozófia itt nem mint filozofálás jelenik meg, hanem a szereplők eleven gondolataként, mellyel rákérdeznek saját létükre. Ott vannak a színpadon. Ha nem tesznek fel lényegbe vágó kérdéseket, akkor örökösen az jár a fejemben: minek vannak ott? Minek tolakodnak bele az időmbe? Ennyire semmibe vesznek? A testet kitenni a placcra és nem őszintének lenni, számomra a legvisszataszítóbb csalás.”

Háy János most Az író színháza című sorozatban beszél drámái világáról — március 24-én, csütörtökön este 7 órától, a miskolci Csarnok Műhelyházban. Az író beszélgetőtársa Bujdos Attila újságíró lesz.

Az író színháza sorozat korábbi vendégei: Tasnádi István, Vinnai András, Németh Ákos, Egressy Zoltán.
 

1 komment

Címkék: háy jános műút miskolci nemzeti színház bujdos az író színháza

A bejegyzés trackback címe:

https://muut.blog.hu/api/trackback/id/tr132753472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása