HTML

A Műút folyóirat szerkesztőinek naplója

Facebook-oldal

twitter

Tudásgyár

Moderálási alapelvek, etikett

A Műút folyóirat szerkesztőinek naplója moderálás tekintetében a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének vonatkozó alapelveit tartja irányadónak (lásd MTE Tartalomszolgáltatásra vonatkozó működési, etikai és eljárási szabályzat, 3. sz. melléklet).

A jómodorról továbbiakat itt:

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Egy költő...

2008.02.05. 21:33 :: Jenei

Tegnap a Műút új lapszámát mutattuk be Miskolcon a Megyei Könyvtárban. A műsor Kalász Lászlót idézte: tegnap lett volna 75 éves. Egy költő, akinek nem volt ellensége. Perkupán szakadó esőben koszorúztunk a sírjánál, utána a család vendégül látott minket Szalonnán. Este pedig a műsor a könyvtárban. Nagyon sokan jöttek el. Utána még a kijáratnál is a régi viccét emlegették: Láttad-e már Patyomkin? Nem? Előpetyem?

5 komment

Címkék: irodalom folyóirat miskolc szalonna faszom jenei koszorúzás műút kalász lászló perkupa patyomkin

A bejegyzés trackback címe:

https://muut.blog.hu/api/trackback/id/tr95326219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hm, azt mondja az alfahím (na ja, ez Fekete Farkas bevett szövege), hogy olyan nincs, hogy legyen egy költő, akinek nics ellensége.
Kis magyar irodalomszociológia: kéretik ehhez (is) hozzászólni pro avagy kontra!
Úgy tűnik, nem nagyon mozdul senki a klaviatúrára a fentebbiek miatt. És ennek mi az oka? (Ha az, amire gondolok, megérhet egy újabb irodalomszociológiai kutatást...)
Most olvasom Vastag Margó blogján (vastagmargo.blog.hu), hogy "Géher Istvánt azért nem ismerik, mert az utóbbi ötven évben senkivel nem veszett össze. Van ilyen : )" (vastagmargo.blog.hu/2008/02/05/ferfiak_zarojelben#c1424724) --- az más ügy, hogy egyfelől nem igaz, hogy nem ismerik, másfelől pedig épp ott egy Géher-kijelentést rasszistának neveznek, s ezzel voltaképp egyet is értek ---, de itt egy ellenpélda az alfahím kijelentésére.
Folytassuk a gyűjtést!
kkl kommentje miatt beleolvastam vastagmargo blogjába. Hát ez pazar! Valaki azt írta ott, hogy nőként küldött kéziratát elutasította egy folyóirat, majd álnéven férfiként küldte be ugyanazt, s akkor elfogadták. De vajon miért nem írja ki a szerző, kiről-miről van szó pontosan. Konfabulál? Ez a blogos női szabadságharc rengeteg energiát visz tévútra. Itt ez a láthatóan kedvetlen fourjack például, vissza kéne vennie a lobogásból, nagyon árt a stílusának. Diktátorok még nem nyertek béke nobel-díjat. Valamiért diktátorokként emlékszünk rájuk. A vakok számíthatnak az együttérzésemre, nem az elvakultak. Nem mintha fontos lenne az együttérzésem. Az ember él, és néha őszinte fájdalommal együttérez. (Mellesleg ma mintha divat lenne túlteljesíteni az ellenséggyűjtésben)

fekete farkas 2008.02.08. 21:05:40

Kedves kkl. szerk úr! úgy emlékszem kegyed is szerette ezt a Kemény-címet: Az ellenség művészete. A próza szerkezetét közel állónak hiszem a Gulácsy-regényfragmenthez, Pauline Holseel (Cevian Dido). Can Togay mondja a műút oo5-ben "A bűnbakképzés az ellenség,
a bűnbak megsemmisítése. Az áldozat... Nézzétek meg jól farkasok! Nézzétek meg jól!"
Kedves Farkas, jól emlékszik, nagyon kedvelem ezt a címet, és magát a regényt is. (A szerkezetéről, ha minden jól megy, egy idén megjelenő tanulmánykötetben írok majd.)
Can Togay jól mondja, pontosan --- ahogy szokta; a bűnbakképzés pedig megítélésem szerint mind metódusát, mind pedig elterjedtségét ("népszerűségét") tekintve rokon az ellenséggyűjtéssel.
süti beállítások módosítása