HTML

A Műút folyóirat szerkesztőinek naplója

Facebook-oldal

twitter

Tudásgyár

Moderálási alapelvek, etikett

A Műút folyóirat szerkesztőinek naplója moderálás tekintetében a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének vonatkozó alapelveit tartja irányadónak (lásd MTE Tartalomszolgáltatásra vonatkozó működési, etikai és eljárási szabályzat, 3. sz. melléklet).

A jómodorról továbbiakat itt:

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Naptár

július 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Műút-könyvek 001

2008.11.24. 13:12 :: k.kabai l.

Szerkesztőségünk könyvsorozatot indított, melynek első darabja Perneczky Géza nagyesszéje: Rózsák nyesése. Bolyongás a művész–galerista–műgyűjtő háromszögben.

A kötet fülszövegét Radnóti Sándor írta:
Perneczky Géza: Rózsák nyesése„Ha a tehetség fogalmán gondolkodom, mindig megképződik előttem Perneczky Géza ábrázata. Az egyik legtehetségesebb ember, akit valaha is ismertem. Bármihez nyúl — márpedig sok mindenhez nyúl: művészetkritikus, művész, történész, elméletíró, szépíró, foglalkozott mail arttal, könyvei kiadásával, káoszelmélettel, növényrendszertannal, múzeumtervezéssel, s ki tudná felsorolni, mi mindennel még —, érdekeset, magával ragadót, gondolatébresztőt, s a képzeletet kigyújtót alkot. Ebben a könyvében az utóbbi fél évszázad képzőművészetének egy lehetséges történetét meséli el (bőséges kitekintéssel korábbi korszakokra), bámulatos fesztelenséggel és letehetetlenül izgalmasan. A születés pillanatában illetve mozgásban látjuk itt, nemegyszer személyes élményként elbeszélve azt, amit máskor — majdnem mindig — száraz akadémikus tudásként, üres nevezéktanként kapunk a kezünkbe: az irányzatokat, művészi törekvéseket. Perneczky együtt meséli el a művészeti mozgalmak, a művészeti intézmények és a művészeti piac történetét — tömören, elevenen, tehetségesen. Remek könyv.”

A könyv megjelenését a Taniro Kft. támogatta
Megjelentette a Műút folyóirat szerkesztősége
Kiadta a Szépmesterségek Alapítvány; felelős kiadó: Dr. Dobrik István
Tervezte janos szurcsik
Szerkesztette k.kabai lóránt
Nyomtatta és kötötte a Szocio-Produkt Kft. Miskolcon; felelős vezető: Osváth Zoltán

95 oldal, 1500 Ft
ISBN 978-963-06-5968-0

4 komment

Címkék: műút kkl perneczky géza radnóti sándor műút könyvek rózsák nyesése

A bejegyzés trackback címe:

https://muut.blog.hu/api/trackback/id/tr96785756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kishonthy Zsolt 2008.11.25. 05:36:21

A könyv tényleg roppant izgalmas, érdekfeszítő mint egy krimi, mint általában Perneczky írásai. Egyéb helyek mellett megvásárolható Bp-en a MissionArt Galériában, Falk Miksa 30
Kedves Zsolt, mik azok az egyéb helyek?
Az infot - ha lesz - előre is köszönöm. Lato
Kedves Latomusunk,
adok holnap Zsuzsinak egy példányt, hogy továbbítsa Neked --- ha ez megfelelő út.
Kedves k.kabai.l. (más megszólításra nem érzem feljogosítva magam),

küldeményed - melyet egy pajkos, gríbedlis mosollyal megtoldva kaptam meg - óriási meglepetés volt: maximálisan (sőt azon túl) "megfelelő út". Maga a könyv nagyon szép - lapozáskor még érezni a nyomdafesték és a papír illatát...

A szerzőről már sokat hallottam, de tőle még nem olvastam, így kíváncsivá tett a bevezető. Amint felkelhetek kissé a gályapadról, és megropogtathatom csontjaimat, rögvest elolvasom.

Nagyon szépen köszönöm.

Úgy érzem, apránként lelkes híve lettem a MŰÚTnak. Munkátokhoz, az induló könyvsorozathoz, nívós folyóiratotokhoz és ehhez a webes változathoz is gáláns szponzorokat, jó szerzőket és értő olvasókat kívánok.

Szeretettel és (a többes szám első személyért külön) köszönettel: Lato/szgá