HTML

A Műút folyóirat szerkesztőinek naplója

Facebook-oldal

twitter

Tudásgyár

Moderálási alapelvek, etikett

A Műút folyóirat szerkesztőinek naplója moderálás tekintetében a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének vonatkozó alapelveit tartja irányadónak (lásd MTE Tartalomszolgáltatásra vonatkozó működési, etikai és eljárási szabályzat, 3. sz. melléklet).

A jómodorról továbbiakat itt:

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Nádas-szimpozion

2012.04.15. 09:07 :: Jenei

Nádas Péter fotográfiájaSzeretettel meghívjuk 2012. április 17-én (kedden) 16 órára a Miskolci Galéria Rákóczi-házába a
„Ha a figyelem semleges…”
című, Nádas Péter fotográfiáinak kiállításához kapcsolódó szimpozionra.

Résztvevők: Bagi Zsolt, Bán Zsófia, Bazsányi Sándor, Kiss Noémi

Nádas mint író
Nádas Péter 1962-ben írta A Biblia című elbeszélését, éppen ötven évvel ezelőtt. Olvasóira rendkívüli hatást gyakorolva szinte berobbant az irodalomba. Már ebben a korai történetében sok mindent megmutatott írásmódjából, azokból a pontos és húsba vágó mondatokból, melyek máig jellemzik történeteinek nyelvét. S hogy pontosan mit tudnak hősei a testről, szeretetről, undorról, apáról, anyáról, bántásról; a történelem milyen kényszeres és viharos helyzetei sodorják őket szenvedélyes szeretetbe vagy gyűlöletbe; hogy van-e kiút a személyiség labirintusából, ezek is kérdései lesznek a beszélgetésnek. Meg az is, vajon kaphat-e Nobel-díjat legutóbb németül is megjelent regényéért, a Párhuzamos történetekért.
(Kiss Noémi)

Nádas mint fotós
A beszélgetés egyrészt Nádas Péter fotográfusi pályáját szándékozik körüljárni, másrészt hangsúlyt kíván fektetni a fényképész és a prózaíró közötti párhuzamokra is. Hiszen amennyire megmutatkozik a Nádas-prózában a vizualitásra, a művészeti vagy nem művészeti képek érzékelésére és értelmezésére vonatkozó igény, legalább annyira önmagában is vizsgálható a Nádas-fotók átgondolt és kidolgozott vizuális ajánlata.
(Bazsányi Sándor)

A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

Szólj hozzá!

Címkék: nádas péter műút műút hetek

A bejegyzés trackback címe:

https://muut.blog.hu/api/trackback/id/tr204439739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása