HTML

A Műút folyóirat szerkesztőinek naplója

Facebook-oldal

twitter

Tudásgyár

Moderálási alapelvek, etikett

A Műút folyóirat szerkesztőinek naplója moderálás tekintetében a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének vonatkozó alapelveit tartja irányadónak (lásd MTE Tartalomszolgáltatásra vonatkozó működési, etikai és eljárási szabályzat, 3. sz. melléklet).

A jómodorról továbbiakat itt:

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Avasi Keserű

2008.01.10. 11:17 :: k.kabai l.

Mütze ab im Schulhaus! — Sapkát le az iskolában!
(Can Togay)

Avasi Keserű„Az Avas egy hegy, az Avasi Keserű egy ital” — ahogy azt Ficsku Páltól (is) tudjuk; s hogy megmásszuk a hegyet, hogy érezzük az Avasi ízét, nem kevés (nem) mellékes dolgot kell végeznünk, óhatatlanul balgaságokba bocsátkozva, elkerülhetetlenül belesétálva bizonyos tévedésekbe; miközben az Avasi a sírva vigadást, a felhorzsolt bőrt is jelenti, mindenesetre mondhatjuk, hogy igazi miskolcikum.

Ha van valami, amiért érdemes bármit megtenni, akkor meg is kell tenni; mondjunk le akármiről, ha szükséges, tegyünk félre minden mást — mert fontos. (És nem egyszerűen csak arról van szó, hogy kell egy csapat.)

Keserűen ébredtem, pedig csak szigorú és kimért akartam lenni, mint egész életemben. (Sosem sikerült; csak az ostoba, közhelyes frázisok jöttek össze rendre — kiabálok odabent szomorúan: „dr. Kotász! dr. Kotász!”)

2 komment

Címkék: miskolc közhelyes bármi sapka ficsku pál műút can togay egy autista feljegyzései elromlani milyen szép kkl miskolcikum avasi keserű kell egy csapat dr kotász balgaság sírva vigad felhorzsolt bőr keserűen kimért frázis

A bejegyzés trackback címe:

https://muut.blog.hu/api/trackback/id/tr48291927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keserűségi tanúsítvány = Ehhez a Kotászozáshoz kell azért valami: abban a helyzetben ki segített volna hívni az ítéletvégrehajtót? Mi kellett ehhez? Milyen fokú keserűség? Az értékre (az életre) sem tekintettel lévő traumatikus emlékezet? Az ember önmagához való szigorúsága? Végtelen naivitás? Rendszeretet? Mindegy, de semmiképpen sem a sorssal való megbékélés. Az elmúlt napokban kétszer is adták a tévében Bacsó filmjét. A legújabb kedvenc jelenetem: mióta vannak memóriazavarai, kérdi az orvos, mire Pelikán, mit mióta? Hát így könnyű. Addig meg marad az Avasi Keserű...
És még egy adalék:
Most hallgatom az új (jellemző, a tavalyit kell újnak mondanom) P. J. Harvey-albumot, ezen a második szám címe: Dear Darkness. Kedves Sötétség --- és ebben a szellemben is folytatódik...
süti beállítások módosítása