HTML

A Műút folyóirat szerkesztőinek naplója

Facebook-oldal

twitter

Tudásgyár

Moderálási alapelvek, etikett

A Műút folyóirat szerkesztőinek naplója moderálás tekintetében a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének vonatkozó alapelveit tartja irányadónak (lásd MTE Tartalomszolgáltatásra vonatkozó működési, etikai és eljárási szabályzat, 3. sz. melléklet).

A jómodorról továbbiakat itt:

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Derűs autodafé

2008.02.20. 08:45 :: k.kabai l.

Dzsessz, rock, funky, mondta Laca; tegnap óta vacakol az internet-kapcsolatom; a Nyugat hagyatékára ma halkan igényt támasztó egyetlen pesti folyóirat nem is szürke, hanem drapp (TGM); tegnap óta folyamatos a nyomás a fejemben; szép a rút és rút a szép, legalábbis egyes interpretációk szerint; kkl htb, lsd, stb. (© Nyilas Atilla); az alkohol bizonyos agyfunkciókat megvéd az öregedéstől, és ezért kihat az intelligenciára is, állítják egyes japán tudósok; nincs rajtam sapka; a másnaposság a posztmodern ember kedvenc lelki- és testgyakorlata; felejtsd el.

12 komment

Címkék: depresszió stb tgm nyugat másnap posztmodern lsd nyilas atilla sapka salinger alacsonyabb fok elromlani milyen szép kkl sírva vigad seymour bemutatás el kell indulni szörnyű világ felejtsd el felugossy htb

A bejegyzés trackback címe:

https://muut.blog.hu/api/trackback/id/tr77346662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fekete farkas 2008.02.20. 14:56:16

holdfény és hús...
hajnali 4 és 5 között teljes holdfogyatkozás lesz...farkasoknak remek időpont...:)
TGM heves társadalom- és kultúra-kritikája nagyrészt jogos. De pl. ezzel a kijelentésével nem tudok egyetérteni: „A magyarországi ipar összeomlása, a tömeges - statisztikákkal takargatott - munkanélküliség, milliók életformájának és megélhetésének pusztulása alig váltott ki részvétet a kultúratermelő értelmiségből.” Már hogyne! Ott volt/van a nyoma legtöbbünk családjában, rokonságában, baráti körében stb., mint ahogy ott van a téma a mai prózában-lírában is. Konzervatív lennék – mint TGM szerint a mai modern kultúra egésze –, csak azért mert igazából kevés bennem az aktivizmus?
Egyébként pedig: ágynyugalom és tinglitangli filmek (azok közben lehet sóhajtozva olvasni)
No ezt a dolgot, mármint a holdfogyatkozás megszemlélését még meggondolom, úgyis korán kelek minden nap, legfeljebb most egy órával korábban fogok. Vagy nem.
(Csak nehogy akkor jöjjön erre a rézfaszú bagoly.)
Heves öngyógyításomban megittam egy üveg pezsgőt (csak az volt itthon), ideiglenesen jót tett, de most ugyanott tartok.
Remekül átaludtam a holdfogyatkozást, a Büdös valószínűleg nem, mert már megint kezdi a himmegést.
Kárpótlom magam magam: kkl.mentha.hu/full/kep/egyeb/vakhold.jpg

fekete farkas 2008.02.21. 14:44:11

Kedves sarasvati! Nekünk farkasoknak, olyan a holdfény hús nélkül, mint a teknősbéka páncél nélkül, képzelheti...
Kedves fekete farkas... sejtem...mint nekem az ébredés a reggeli kisrutin (kávé, cigi, net) nélkül:))
Innentől lelövöm magam, mert kikapok:))
Üdv.
köszönöm. de inkább maradok rídonli bloggerina:))
TGM idézett mondata szerintem két állítást fogalmaz meg. A valódi munkanélküliségről nincs hiteles adat (regisztrált munkanélküliségről van, aki ebből kikerült, vagy aki ebbe az adatkörbe nem került be, de nincs munkája, statisztikai értelemben nem munkanélküli). A másik, hogy alig van részvét a tömegek elszegényedése miatt.
Én, mondjuk igazat adot TGM-nek: aligha azt a részvétet értette, amit a megszólított réteg magában érezhet, hanem, gondolom, sokkal inkább az aktívat, amit nem mutat ki a megszólított réteg. Csak alig. Régen voltak a szolidaritásnak nyilvánvaló jelei: SZETA, aukciók és ruhagyűjtések, s ha nem tévedek Petri György Örökhétfő című kötete is a SZETÁ-t támogatandó jelent meg először cenzúrázatlanul Magyarországon. Ma Bódis Kriszta hétesi kezdeményezése például szerintem szintén az aktív kategóriába tartozik.
Én szívesen olvasnám Szerkesztő Úr felsorolásában: milyen mai művek és műalkotások szólnak erről a helyzetről, milyen művekben és műalkotásokban mutatja ki a kultúratermelő értelmiség a szolidaritását, vagy csak az együttérzését?
Kedves JávorPé,
most látom csak ezt a kommentjét. Elsőre két dolog jut eszembe: a Csillagszálló című lap, illetve verstémában az Ön által is jól ismert Zemlényi Attila verse, A Martinász utca (ez elolvasható Antal Balázs honlapján, kis kommenttel együtt: rejtekhely.extra.hu/vendegszoveg/zemlenyi_martinasz.html).
süti beállítások módosítása