HTML

A Műút folyóirat szerkesztőinek naplója

Facebook-oldal

twitter

Tudásgyár

Moderálási alapelvek, etikett

A Műút folyóirat szerkesztőinek naplója moderálás tekintetében a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének vonatkozó alapelveit tartja irányadónak (lásd MTE Tartalomszolgáltatásra vonatkozó működési, etikai és eljárási szabályzat, 3. sz. melléklet).

A jómodorról továbbiakat itt:

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hosszú hétvége

2010.04.13. 15:34 :: Jenei

Április 11. idén háromnapos ünneppé vált a Műút folyóirat szerkesztői számára. Lapunk szépirodalmi szerkesztője, k.kabai lóránt egyszemélyes delegációként képviselte a Műútot Pécsett, a Kultúroltás Fesztiválon április 9–10-én.


 

A miskolci Teleki Tehetséggondozó Kollégium idén is országos verspályázatot hirdetett Deákpoézis 2010 címmel középiskolai tanulók számára. Ennek a pályázatnak volt eredményhirdetése főszerkesztőnk, Zemlényi Attila irányításával. A legjobbak idén részt vehettek a Műút vasárnapi rendezvényein is — erről még lentebb írunk.


 

De előbb a pénteki rendezvényünk. „A Műút a könyvtárba vezet” sorozatunk 13. alkalommal fogadott neves hazai művészt, hogy egy kötetlen pódiumbeszélgetésen tekintsük át eddigi életművét. A költészet napja tiszteletére idén Oravecz Imre Kossuth-díjas költőt, írót, műfordítót köszönthettük. Délután öt órától a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárban élvezhette a szép számú közönség a közel másfél órás beszélgetést.

A rendezvénysorozat támogatója az NKA. Ez az esemény a Szépírók Társasága A könyv utóélete sorozatának is része volt.

A beszélgetés után hagyományosan a támogatónk, Barkóczi István látott minket vendégül az Avasalján, finom vacsorával, jó itókákkal.


 

A Műút folyóirat a költészet napján, vasárnap délelőtt a Deákpoézis 2010 idei nyertesével, Kemény Lilivel, valamint további résztvevőkkel koszorúzta meg Lillafüreden József Attila emléktábláját, szobrát:


 

Ugyancsak a Deákpoézis 2010 nyertesei, résztvevői kaptak lehetőséget arra, hogy verseiket, prózájukat Születésnapi levelek elnevezésű programunkon, vasárnap délután 15 és 17 óra között felírják a Művészetek Háza falára kifeszített vásznakra. A Műút szerkesztői előbb bemutatták a folyóirat friss számát, majd verseiből olvasott fel Fecske Csaba, Kabai Zoltán, Nyilas Attila. Ekkor már körünkben volt az esti koncertjére készülő Kocsis Zoltán zongoraművész, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatója is.


 

Készült az eseményre, vonalzót, tollat kért, s egy kottarészletet írt/rajzolt föl a falra, melyben — mi mást — a Mózes és Áront idézte meg, utána rövid kommentárt is fűzött a részlethez.


 

Közben más meghívott művészek, például a Célpont Csoport alkotói is felírták a falra a költészet napja tiszteletére kiszemelt lírai üzenetüket; képünkön éppen Kupcsik Lidi:


 

Szólj hozzá!

Címkék: józsef attila művészetek háza nyilas atilla jenei megyei könyvtár koszorúzás műút zemlényi oravecz imre kupcsik lidi kocsis zoltán lapszámbemutató a műút a könyvtárba vezet célpont csoport deákpoézis kultúroltás

A bejegyzés trackback címe:

https://muut.blog.hu/api/trackback/id/tr311917370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása