HTML

A Műút folyóirat szerkesztőinek naplója

Facebook-oldal

twitter

Tudásgyár

Moderálási alapelvek, etikett

A Műút folyóirat szerkesztőinek naplója moderálás tekintetében a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének vonatkozó alapelveit tartja irányadónak (lásd MTE Tartalomszolgáltatásra vonatkozó működési, etikai és eljárási szabályzat, 3. sz. melléklet).

A jómodorról továbbiakat itt:

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kezdődik

2010.12.20. 19:16 :: Zemlényi A.

Tudásgyár műhelyek indulnak 2011 januárjában a Factory Arénában. Jelentkezni lehet a factoryareana@gmail.com címen.
 


 

Hanggyár — zenei műhely
Műhelyvezető: Boós Ferenc, DJ
(blacklinepro@hotmail.com)
 
Dobszerda — Zenei kompetenciafejlesztő műhely ütős hangszerekkel a Factoryban
Szervezett zenés megmozdulás, ahol a fiatalok egy közös együttdobolás alkalmával egyfajta csoportos ritmusterápián vehetnek részt, mely extrém módon hat emlékezeti és nonverbális kommunikációs képességeikre.
Vörös fény — Kiscsoportos művésztechikusi tehetséggondozás a Factoryban
Tehetséggondozó programunk célja fiatal, kreatív emberekkel való foglalkozás, akik elsajátítják a művészeti produkciók létrejöttéhez szorosan kapcsolódó tevékenységekhez szükséges, elsősorban műszaki képességeket.
Zenei tábor a Factoryban
Exkluzív nyári zenei tábor fiataloknak miskolci önkéntes zeneiskolás fiatalok közreműködésével, mely informális zenei oktatásban részesíti az érdeklődőket.
 
 
Képgyár — vizuális műhely
Műhelyvezető: Tuczai Rita, kulturális antropológus
(tuczairita@gmail.com)
 
Kortárs képzőművészeti kompetenciafejlesztő műhely a Factoryban
Különböző társadalmi hátterű fiatalok kulturális integrációjának megvalósítása, egyeztetési gyakorlatok kimunkálása: a szociális érzékenység, a vizuális kommunikáció fejlesztése az alkotási folyamatokban, a következő műfajokban: fotó, installáció, land art, videó, street art.
Kortárs képzőművészeti tehetséggondozás
A képzőművészeti kompetenciafejlesztő műhely folytatásaként a projekt második felében az igazán lelkes, érdeklődő és tehetséges, hátrányos helyzetű fiatalok gondozása helyi és országosan is elismert művészek által.
Kortárs képzőművészeti tábor a Factoryban
A képzőművészeti kompetenciafejlesztő műhelyben résztvevő fiatalok számára intenzív nyári képzés, összekapcsolva filmes elemekkel.
 
 
Gyársztori — helyismereti műhely
Műhelyvezető: Darázs Richárd, kulturális antropológus
(slibividor@gmail.com)
 
A Vasgyár történetét feldolgozó helyismereti műhely a Factoryban
A képzés elsődleges célja a fiatalok lokális identitásának erősítése, Miskolc és Diósgyőr–Vasgyár (kolónia, Ó- és Újgyár) történeti értékeinek megismertetése, a mára degradáló előítéletekkel terhelt fogalmak árnyalása, a valaha virágzó nehéziparral és a hozzá kapcsolódó ipari örökséggel, illetve ezek társadalmi kontextusával kapcsolatos tudás elmélyítése.
Vasgyár-tábor a Factoryban
A helytörténeti műhelyben résztvevő fiatalok bevonásával a Vasgyár és az ipartelep értékeit kreatívan használó alkotótábor.
 
 
Műút szöveggyár — irodalmi műhely
Műhelyvezető: Zemlényi Attila, költő, a Műút főszerkesztője
(attiladeep@gmail.com)
 
Műút íróiskola a Factoryban
A kreatív írókurzus nem hagyományos iskolai képzés, hanem egyfajta iskolán kívüli mesterkurzus, ahol lehetőség nyílik az irodalom professzionális művelőivel való találkozásra, konzultációra, az íráskészség fejlesztésére, valamint a szépírói ambíciók értő, fejlődést segítő közegben való gyakorlására.
Műút tehetséggondozó klub
Tehetséges, hátrányos helyzetű diákok írói kompetenciáinak fejlesztése, bevezetés a szépirodalomba mint alkalmazott művészetbe.
Műgond irodalmi műhely a Miskolci Egyetemen
Elsősorban egyetemistáknak szánt irodalomkritikai műhelysorozat, mely kétheti rendszerességgel, népszerű kortárs írók meghívásával és bevonásával kerül megrendezésre.
Műút írótábor a Factoryban
Alkalmazott irodalom, belekóstolás a forgatókönyv-készítésbe (a Sztrugackij testvérek és Tarkovszkij szellemének megidézése a Gyárban)
 
 
Deszka — színházi műhely
Műhelyvezető: Bujdos Attila, újságíró
(attila.bujdos@gmail.com)
 
„Hogyan nézzünk színházat?” — ifjúsági színházértő mentorműhely
A képzés célja: alkalmassá válni a színházi előadások befogadására — a színház értékeinek felismerésére, előadásokkal való élményszerű találkozásokra, önálló előadás választásra, a színházi élmény másokkal való megosztására.
Maladype színházi tábor a Factoryban
A Maladype színházzal kialakított közös koncepció szerint harminc fiatal személyesen vesz részt a színházi produkció születésében 14 napon keresztül. A helyszínre szabott darabot Factory Arénában mutatjuk be.
 
 
Filmgyár — filmes műhely
Műhelyvezető: Madaras Péter, CineFest programigazgató
(madaras.peter@cinefest.hu)
 
Filmkészítési kompetenciafejlesztő műhely
A képzés elsősorban a mozgóképi (film, televízió, videó, komputerjáték, web) szövegértés képességének fejlesztését, az önálló és kritikus attitűd kialakítását és az audiovizuális média társadalmi szerepének, működési módjának tisztázását szolgálja, egyben a személyiségfejlesztés alapvető eszköze.
Vasgyár — filmes tábor
A műhelyek eredőjeként 2011 nyarán megvalósuló tábor, melyen az összes képzési csoport és művészeti ág (zene, képzőművészet, helytörténet, irodalom, színház) együtt munkálkodik a Vasgyárról készülő film forgatásán.
 
 
Factory Klub — Kreatív foglalkoztató klub fiatalok számára a Factoryban
Nyitva a projekt teljes időtartama alatt a Factory Aréna hétköznapokon 14–20 óra között. A fiatalok számára összesen 200 alkalommal szervezett formában közösségi időtöltési lehetőséget biztosít.
 
 
Toborzó akciók, nyílt napok, kiállítások, népszerűsítő rendezvények, nyitó- és zárórendezvények
Az eseményekkel célunk az egyes képzések, amatőr művészeti megmozdulások összefűzése, a képzési eredmények összekapcsolása, megismertetése Miskolc város lakóival.
 

 


 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
 

Szólj hozzá!

Címkék: miskolc factory műút vasgyár tudásgyár

A bejegyzés trackback címe:

https://muut.blog.hu/api/trackback/id/tr302528544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása