HTML

A Műút folyóirat szerkesztőinek naplója

Facebook-oldal

twitter

Tudásgyár

Moderálási alapelvek, etikett

A Műút folyóirat szerkesztőinek naplója moderálás tekintetében a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének vonatkozó alapelveit tartja irányadónak (lásd MTE Tartalomszolgáltatásra vonatkozó működési, etikai és eljárási szabályzat, 3. sz. melléklet).

A jómodorról továbbiakat itt:

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Szőke tiszai Műút-halászlé

2010.08.10. 13:33 :: Zemlényi A.

Hozzávalók:
Borbély Szilárd, a hal;
k.kabai lóránt, a zsír;
Terdik Roland, a hagyma;
Málik Roland, a paprika;
Wahorn András, a só
és a Beat Dis, a víz

Elkészítés:
Az igazán jó halászlé többféle halból készül, és minél nagyobb mennyiségben főzik, általában annál jobb. Ajánlott halfélék a ponty, a harcsa és a keszeg.
Borbély Szilárd testes versfiléit besózzuk Wahorn Andrással, és apróra vágjuk a hagymát: Terdik Roland, rövidpróza (só: WA), majd rövid ideig zsíron pároljuk, de ne pirítsuk meg. k.kabai lóránt zsírja a sül a klórból, párolva, de nem pirítva. És megintcsak só: WA. Ezután megszórjuk paprikával, Málik Roland erőspistás poémáival, majd bő vízzel, Bítdísszel felengedve puhára főzzük.

A többit ízlések és pofonok szerint augusztus 11-én (szerdán) este fél tíztől a tokaji Veresszekér Fogadóban, a Műút estjén, melyre szeretettel vár mindenkit a főszakács:
ZA
 


 

Szólj hozzá!

Címkék: irodalom felolvasás műút zemlényi kkl málik roland borbély szilárd beat dis tokaji írótábor veresszekér terdik roland

A bejegyzés trackback címe:

https://muut.blog.hu/api/trackback/id/tr52212252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása